Irland är känd för sina pubar, vilket inte är så konstigt eftersom de har en så stark pubkultur. De irländska pubarna har också en särskild charm, både utvändigt och invändigt. Det går inte att åka till Irland utan att se ett flertal, och man bör verkligen passa på att uppleva publivet om man har tillfälle. Varför inte göra en klassisk ”pub crawl” som irländarna själva? Då är området Temple Bar ett bra ställe att styra sin kos.

The Temple Bar

Är man i Dublin finns det en pub som man inte får missa, The Temple bar. Det är förmodligen Irlands mest kända pub, och det märks. Puben ligger i närheten av floden i Temple Bar-området, som ligger i den gamla delen av Dublin. Den är placerad i hörnet på ett gammalt charmigt hus, på en snirklig liten gata, där den varit sedan 1840. Om du går dit kommer du förmodligen mötas av mängder av turister. Det är nästan alltid människor utanför som fotograferar den röda fasaden med de överdådiga blomarrangemangen som hänger i amplar runtom hela Temple bar. Väl inne i baren kan man överraskas av hur stor den är, och det behövs för den är minst sagt välbesökt. Man möts av ljudet av traditionella irländska sånger och människor som dricker pints med Irlands stolthet, Guinness. Denna dryck är nästintill ett måste att prova när man besöker Irland, det är också där den smakar som allra bäst.

Bad Bob’s Temple Bar

På samma gata i Temple Bar-området finns Bad Bobs Temple Bar, som också definitivt är värt ett besök. Där finns en mer varierad meny av god mat och det är ofta livemusik. Som på många pubar i Dublin är det många uppträdanden på Bad Bobs. Musiken håller där en mer modern klang än den traditionella musiken som kan höras på Temple Bar. Därför kompletterar dessa pubar varandra så bra och båda två är utan tvekan värda att utforskas.