De flesta som åker till Irland vill uppleva pubkulturen som finns där. Åker du till Dublin kan du gå på i stort sett vilken gata som helst och hitta en traditionell irländsk pub. Man kan räkna med att hitta smakrik öl, irländsk folkmusik och fish and chips eller liknande traditionell mat, nästan överallt i Irland.

Pub crawl med buss

Många som besöker Irland blir kvar i Dublin, men vill man få uppleva mer av Irland, dess vyer och en mer varierad pubkultur kan en bussresa vara ett bra alternativ. Det finns flera olika typer av upplägg att välja på. En populär variant är att varje dag åka till en ny ort och sova över där, till exempel Cork, Limerick, Kilkenny och Galway. På så vis har man möjlighet att uppleva en ännu mer genuin känsla av den irländska kulturen. Dessutom får man chansen att se hur traditionell mat, dryck och musik kan variera i olika delar av landet. Man kan få avsmaka en Kilkenny på en pub i Kilkenny och visst skulle det vara lite speciellt att istället för musik lyssna på limericks i staden Limerick.

The Brazen Head

På sin pub crawl runtom i Irland bör man också göra ett stopp på landets äldsta pub, The Brazen Head. Den hittar du i Dublin, en bit upp längs floden från Temple Bar-området. Puben är placerad i en vacker stenbyggnad, som byggdes 1754 men det finns dokument som visar att The Brazen Head har funnits sedan 1653. Du kan sitta inne i den charmiga baren eller på innergården som verkligen andas historia. Man kan behöva vänta på en plats, det är många som vill ta en öl på Irlands äldsta pub. Men det är värt väntan för det är något visst att ta en Guinness och fish and chips i den historiespäckade miljön. Det är en perfekt plats att börja, eller avsluta, sin resa.