Catering har blivit ett populärt alternativ när man ska ha gäster, större fester som firmafester. Det är ett praktiskt sätt att kunna hålla en tillställning var man vill och ändå få varierade rätter som passar de flesta. Catering finns i mängder av varianter så man kan välja ut olika komponenter i en egen kombination eller ta en färdig meny från en leverantör. Oavsett om du söker något litet eller en hel meny kan irländska rätter vara ett bra och lite mer vågat val. Irländsk mat kan kännas lite tråkig eller enkel, men här finns faktiskt både tjusiga rätter och mat i lämplig storlek för plockmat. Två aspekter som ofta är viktiga när man beställer catering.

Irländsk plockmat

Plockmat passar utmärkt på fester där gästerna ska mingla. Ett uppskattat alternativ som många känner igen är fish and chips. Man kan både göra det rakt igenom traditionellt med friterad fisk och strips såväl som en modernare tappning utan fritering och få en fräschare smak. För att fortsätta på fisktemat kan man också ha kallrökt lax, serverat med råraka. Ostron och andra skaldjur är också ett bra val om man vill beställa kalla rätter till sin catering.

Varma smårätter

När man beställer catering kan det vara bra att ha några varma rätter och gärna något som mättar. Man vill inte att gästerna ska gå hungriga. Paj och gratänger i portionsformar är då ett givet val, det är traditionsenligt och går att variera i oändlighet. Självklart bör man bjuda på en av de mest kända rätterna, shepherd’s pie, och varför inte slänga med några cottage pies.

Irländska drycker

Därtill är det enkelt att kombinera drycker till maten. Ett självklart val är Guinness, den mörka irländska ölen. Till den som vill ha något starkare finns irländsk whiskey. Med whiskey kan man också göra den omåttligt populära irish coffee, som är den perfekta drinken efter maten. Den passar perfekt till den irländska efterrätten trifle som serveras i portionsstorlekar i glas.